• Vstop za uporabnike
  • Registracija
  • Iskalec

Politika zasebnosti

O piškotkih in njihovi uporabi na našem spletnem mestu

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih mest. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim mestom prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih mestih pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posameznega spletnega mesta (podrobnosti o prilagoditvah posameznega spletnega mesta), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na našem spletnem mestu

Vir

Ime piškotka

Trajanje

Opis

ASP.NET

.ASPXANONYMOUS

3 mesece

Funkcionalni piškotek

DotNetNuke

language

1 leto

Hrani podatek o uporabnikovih jezikovnih nastavitvah

DotNetNuke

dnn_IsMobile

Trajanje seje

Funkcionalni piškotek

ASP.NET

__RequestVerificationToken

Trajanje seje

Funkcionalni piškotek

Google

_utma

2 leti

Google Analytics
Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

Google

_utmb

30 minut

Google Analytics
Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika

Google

_utmz

6 mesecev

Google Analytics
Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

Google

_utmc

Trajanje seje

Google Analytics
Zabeleži čas trajanja obiska

Google

_utmt

Trajanje seje

Google Analytics
Zabeleži tip zahteve

ASP.NET

.ASPXANONYMOUS

3 mesece

Funkcionalni piškotek

Piškotki, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.